Evropa lige, 3. kolo

Džekina Vučica pokradena, Višća se radovao, Peljto u Istanbulu stvari držao pod kontrolom

Admin Čaušević

Bh. reprezentativci Edin Džeko i Edin Višća upisali su nastupe u mečevima Rome i Basaksehira u okviru 3. kola Evropa lige.  

Roma je i dalje neporažena u Evropa ligi. Predvođena Edinom Džekom Vučica je na kišom okupanom Olimpicu remizirala s Borussijom Moenchengladbach. Konačan rezultat glasio je 1:1.

Iako su obje ekipe igrale otvoren fudbal nije bilo previše velikih prilika na utakmici. Domaći su vodeći gol postigli u 32. minuti kada je nakon ubačaja iz kornera pogodio Zaniolo, dok su gosti izjednačili u 93. minuti iz nepostojećeg penala, zabio je Stindl. 

Džeko je i ovaj meč odigrao sa zaštitnom maskom i pružio je solidnu partiju.


Drugi susret grupe J završio je identičnim rezultatom. S minimalnih 1:0 Basaksehir je pobijedio Wolfsberger. Jedini gol na meču viđen je u 78. minuti kada je poslije lijepog solo prodora pogodio Kahveci. Edin Višća je bio starter, a zamijenjen je u 90. minuti.

Ovaj susret sudile su bh. sudije na čelu s Irfanom Peljtom koji je bio poprilično zaposlen, ali je stvari držao pod kontrolom. Podijelio je šest žutih kartona.

Roma je prvoplasirana ekipa u grupi sa pet bodova, Basaksehir i Wolfsberger su osvojili po četiri, dok Borussija ima dva boda.

Young Boys je stigao do sigurne pobjede nad Feyenoordom i to golovima sa bijele tačke. Bilo je 2:0 nakon što je švicarski tim iskoristio oba penala dosuđena u prvom poluvremenu. Prvi je realizovao Assale u 14., a drug Nsame u 28. minuti. 

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

I u drugom meču grupe G oba gola su viđena u prvom poluvremenu. Porto je vodio pogotkom Diaza iz 36. minute, a Glasgow Rangersi su izjednačili u 44. minuti preko Morelosa. 

Nakon tri odigrana kola vodeća je ekipa Young Boysa sa šest bodova, Rangersi i Porto imaju po četiri, a Feyenoord tri boda. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.