Svečana manifestacija

FK Sarajevo u Historijskom muzeju BiH proslavio 73. rođendan

FK Sarajevo je danas proslavio svoj 73. rođendan. Na današnji dan, 24. oktobra 1946. godine u dvorani Fiskulturnog doma u Sarajevu, spajanjem Udarnika i Radnika formiran je tadašnji Torpedo, koji je ubrzo promijenio ime u Sarajevo.

Kao i prethodnih godina, FK Sarajevo je svečanom manifestacijom obilježio rođendan. Svečanost je održana u Historijskom muzeju BiH.

Među zvanicama bili su članovi rukovodstva, fudbaleri, ali i nekadašnji igrači i velike legende FK Sarajevo.

Vrijedi pomenuti da su tu bili Vahidin Musemić, Sead Jesenković, Fahrudin Prljača, Ibrahim Sirčo, Fuad Muzurović, ali i oni iz "mlađe garde" poput Alena Avdića...

Među gostima se našao i predsjednik NFSBiH Elvedin Begić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, treba reći da je prikladan poklon večeras uručen Azri Dedić, djevojci iz Bihaća s Downovim sindromom koja je nedavno osvojila zlato na Evropskom prvenstvu u judu.

Kako je izgledala proslava rođendana FK Sarajevo možete pogledati u našoj fotogaleriji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.