Plavi sutra igraju važan meč

Osim: Da li me Vukas može iznenaditi? Jedino da izvede sedam igrača i četiri golmana...

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Nogometaši Željezničara u derbiju 14. kola Premijer lige sutra će odmjeriti snage sa Zrinjskim. Radi se o duelu dva tima koja se dobro poznaju, te će sigurno biti veoma uzbudljivo.

Oba tima će jurišati po nove bodove, a Plavi su jutros otputovali u Međugorje gdje će boraviti do susreta Pod Bijelim Brijegom.

Medijima se danas u Plavom salonu obratio šef struke Amar Osim.

"Možemo pobijediti ako nam se poklope neke stvari. Na neke te stvari imamo i mi utjecaj. Protivnik treba da ima loš dan, da te ide, itd... Naravno da može. Lakše je igrati u Mostaru, nego na većini drugih terena. Zrinjski je za naše uslove ozbiljna ekipa, teško je igrati protiv takvih igrača i da nije tako ne bi osvojili to što su osvojili", otvorio je pressicu Osim.

"Bićemo motivirani, ali to ne mora u konačnici ništa specijalno pomoći. Pita se tu i nešto nas. Nismo mi toliko bolji, nismo uopšte bolji da sve ovisi o nama. Ako nam se neke stvari ne poklope, neće ići dobro po nas".

O taktici u sutrašnjem meču.

"Napasti Zrinski? Šta znači napasti? Napadaš koliko ti protivnik dozvoli. Rijetko se može predvidjeti tok utakmice. Svjesni smo da njima treba pobjeda, a treba i nama. Pod većim su imperativom. Oni će se uvijek 'napeti' protiv nas, što je sasvim ispravno".

Da li vas Vukas može iznenaditi?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Iznenađenje je ako stave sedam igrača i četiri golmana. Opet će igrati kvalitetni igrači i cilj će im biti pobjeda, a isti cilj imamo i mi. Iznenađenje u sastavu neće biti, igrat će koji su igrali... Igrat će kako su navikli i sa igračima za koje smatra da mogu odgovoriti zahtjevima".

Osim je najavio povratak Osmankovića u tim, dok su kartonirani Pavić i Ramović, a u Sarajevu su ostali i Vedran Kjosevski te Asim Zec. Susret u Mostaru igra se sutra u 14:30 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.