Pred gostovanje Zrinjskom Osim mora obratiti pažnju na jednu stvar

Plavi na važnom ispitu u Mostaru

Pred gostovanje Zrinjskom Osim mora obratiti pažnju na jednu stvar

Admin Čaušević

Željezničar će u 14. kolu Premijer lige gostovati Zrinjskom. Bit će to derbi ove runde takmičenja i susret koji definitivno privlači najviše pažnje. 

Utakmice između ova dva tima Pod Bijelim brijegom su tradicionalno vrlo neizvjesne, a tako bi trebalo biti i ovaj put.

Željezničar je već četiri gostovanja bez pobjede u bh. prvenstvu, a interesantno na svim tim mečevima Plavim se desila ista stvar.

Ekipa s Grbavice je u duelima sa Širokim Brijegom, Veležom, Tuzla Cityjem i Borcem primala prvi gol i na kraju nije uspjevala da u Sarajevo odnese puni plijen.

Utakmice sa Širokim Brijegom (3:3), Veležom (1:1) i Tuzla Cityjem (2:2) su okonačni remijima, dok je protiv Borca (0:3) upisan jedini poraz.

Detalj je to na koji će Amar Osim zajedno sa pomoćnicima morati obratiti posebnu pažnju u samoj pripremi meča s obzirom da se na drugoj strani nalazi rival protiv kojeg nije baš jednostavno nadoknaditi rezultatski zaostatak. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski na domaćem terenu ima učinak od četiri pobjede te po jednog remija i poraza. Plemići su u Mostaru imali maksimalan učinak sve do dolaska Širokog Brijega (1:3) i Sarajeva (0:0).

Utakmica se igra u subotu s početkom u 14:30, a glavni sudija će biti Dragan Petrović iz Banja Luke. Za sada je sigurno da u ovom meču za domaće neće nastupiti povrijeđeni Miljan Govedarica te suspendovani Pero Stojkić, a kod gostiju Sinan Ramović i Antonio Pavić koji imaju kartone.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sa1946
Mora obratiti pažnju ko će da sudi, da čovjek zna koga da potkupi.
10 7
Ende
Dobija zeljo sa pola snage.
9 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi