Hrvat na izlaznim vratima Juventusa

Mandžukića u svoje redove dovodi čovjek koji je izbačen iz Italije

Admin Čaušević

Mariju Mandžukiću je dolaskom Maurizija Sarrija otkucao sat u Juventusu bez obzira što je postao omiljen igrač mnogim navijačima Stare dame. 

Mandžukić se već duže vrijeme spominje kao novo pojačanje Manchester Uniteda, ali posao Crvenim đavolima bi mogla pokvariti Sevilla.

Marca navodi kako bi iskusni napadač mogao biti glavno rješenje za gorući problemi Andalužana ove sezone, a to je slaba efikasnost ofanzivnog dijela tima.

Mandžukića u Sevillu namjerava dovesti bivši sportski direktor Rome, Monchi koji je prije 10-ak dana kazao kako je izbačen iz rimskog kluba nakon dvogodišnjeg angažmana.

"Kada sam se vratio iz Rome ili preciznije, kada su me izbacili iz Rome, čuo sam ljude koji govore da će sezona biti komplikovana zbog mnogo povreda, tako da sam počeo proučavati brojke", prokomentarisao je prve mjesece od povratak u Sevillu Monchi.

"Kada niste u mogućnosti koristiti veliki broj igrača u 15% sezone to ima sportske i finansijske troškove od oko 20 miliona eura, pored toga što utiče na rezultate".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, više od izjave o onome što je zatekao po povratku u Sevillu, medije je zaintrigirala izjava Monchija da je izbačen iz Rome. Ko zna, možda Španac nekada otkrije pod kakvim je okolnostima napustio rimski tim.

Fabio Paratici je nakon Skupštine Juventusa izjavio da se traži najbolje rješenje za Mandžukića, a italijanski mediji su poslije toga objavili da je Stara Dama Hrvata spremna pustiti za minimalno 5.3 miliona eura i to zbog Finansijskog fair playa. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.