Ugostio delegaciju FK Sarajevo u Vijetnamu

Zdravica i iskren govor Nama: Napravili smo mali korak i počeli naš san

Edmir Škorić

Delegacija FK Sarajevo ugodno je dočekana u Vijetnamu, gdje će juniorska ekipa igrati na međunarodnom turniru od 30. oktobra, a prethodno je jučer odigrala i jednu prijateljsku utakmicu s mladom selekcijom Vijetnama.

Iz FK Sarajevo su oduševljeni po dolasku u Vijetnam, očarani su PVF akademijom, a Nguyen Hoai Nam, vijetnamski biznismen koji je postao većinski vlasnik bordo kluba, izrazito je srdačan, otvorenog srca je primio delegaciju iz Sarajeva i svaki trenutak provodi s njima od kada su došli u Vijetnam.

Ekipu Sarajeva gleda kao svoje prijatelje i izuzetno cijeni njihov rad, te uvažava razmišljanja. Također, sutra će biti potpisan okvirni sporazum između PVF akademije i FK Sarajevo, a sporazumom će se unaprijediti i ojačati saradnja bez posebnih obaveza koje bi tim ili igrači imali prema vijetnamskom partneru. Radit će zajedničke turnire u BiH i Vijetnamu, razmjenu iskustava, znanja, kao i administrativnih iskustava.

Također, neće se forsirati velika i prebrza fluktuacija igrača uvažavajući tešku tranziciju i velike razlike između Evrope i Azije. Uz to, nema istine u pisanju pojedinih medija u BiH da je delegacija Sarajeva u Vijetnam došla u potrazi za pojačanjima i da će sada dovesti neko pojačanje iz Vijetnama.

Što se Nama tiče, on je iznenađujuće uključen u sva dešavanja u Sarajevu, upoznat je sa svim rezultatima i mladih i prvog tima, sa zanimanjem je uživo pratio rezultate svog kluba u Premijer ligi i sve utakmice bordo tima prati uživo.Pred delegacijom Sarajeva, Nam je održao zdravicu i iskren govor.

"Želio sam uraditi nešto za vijetnamski fudbal, veoma sam sretan što je odigran meč između U19 reprezentacije Vijetnama i U19 selekcije Sarajeva i to u kampu PVF akademije. Glavna stvar je da smo učinili da se to desi i da smo napravili mali korak i započeli naš san", kazao je Nam.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imam posebnu emociju kada je nogomet u pitanju. To nema veze sa politikom, radi se samo o sportu. Želim uraditi nešti posebno kada je riječ o fudbalu u Vijetnamu. Osjećam se jako sretno jer su prijateljsku utakmicu odigrale ekipe U-19 Vijetnama i U-19 Sarajeva. Od prvog dana znam šta je moj san i zanima me samo nogomet. Ovo je prvi korak, koji je veoma važan za Vijetnam, ali i za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu. Veliko hvala svima", dodao je.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.