Menadžer Građana ga pohvalio

Utakmicu karijere je igrao u kopačkama iz smeća, sada Guardioli preskup

Admin Čaušević

Pep Guardiola je već godinama jedan od najboljih trenera svijeta i koga ovaj sjajni stručnjak pohvali onda zaista vrijedi. 

Manchester City je jučer sa 3:0 pobijedio Aston Villu, a Guardiola je poslije utakmice imao samo riječi hvale na račun Jacka Grealisha.

Španac je za 24-godišnjeg veznjaka rekao da je sjajan igrač, ali u ovom trenutku preskup za Građane.

"Grealish je nevjerojatan. Igrač top klase! Sviđa mi se kako je uveo Aston Villu u Premiership i branio klupske boje. Nažalost, preskup je za Manchester City", rekao je Guardiola.

Inače, Grealish je prošle sezone kao kapiten vodio Aston Villu ka promociji. Finalni susret play-offa protiv Derby Countyja koji je bio najvažniji u njegovoj karijeri Englez je igrao u kopačkama "za smeće". 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njegove kopačke su privukle pažnju svih koji su ih primijetili, pa je bio primoran objasniti zašto je igrao u obući koja izgleda kao da joj je mjesto u smeću.

"Vratio sam se od povrede i one su, logično, bile potpuno nove. Postigao sam nekoliko golova i upisao nekoliko asistencija, pa sam pomislio da su ovo moje sretne kopačke. Morao sam ih zadržati", poručio je nakon utakmice Grealish.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.