Manchester City rutinski protiv Aston Ville

Premier liga, 10. kolo

Manchester City rutinski protiv Aston Ville

Manchester City je na svom Etihadu ugostio Aston Villu u meču 10. kola engleskog Premiershipa. Građani su bili bolji i na kraju slavili pobjedu rezultatom 3:0.

Građani su imali terensku inicijativu od samog početka utakmice, ali je i Aston Villa pokušavala kroz kontre doći u izglednu situaciju.

Ipak, u prvom poluvremenu se stekao utisak da je potrebna samo jedna lopta u golu Aston Ville, da Manchester City lagano završi posao.

Tako je i bilo. Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 0:0, da bi City poveo na samom otvaranju nastavka (46'). Bila je to jednostavna akcija, Gabriel Jesus je glavom spustio loptu za Sterlinga koji je pobjegao odbrani Ville i rutinski pogodio za 1:0.

Nedugo nakon gola zaprijetio je i sam Jesus, osjetilo se da City igra dosta lakše, a onda je došao i novi gol. De Bruyne je, čini se, želio centrirati, ali je lopta išla u okvir gola i iznenadila golmana. Tako je City stigao do 2:0 u 65. minuti.

Pet minuta kasnije Građani rješavaju sve dieleme oko pobjednika. Gundogan je natrčao na jednu odbijenu loptu i lijepo pogodio za, ispostavilo se, konačnih 3:0.

Villa je u finišu utakmice imala nekoliko solidnih pokušaja, ali nije uspjela doći barem do jednog gola. Mogao je i City do četvrtog gola, ali je Gabriel Jesus u posljednjim trenucima meča pogodio prečku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treba istaći da je u 88. minuti Manchester City ostao sa desetoricom jer je Fernandinho dobio drugi žuti karton.

Manchester City se ovom pobjedom vratio na drugo mjesto na tabeli. Građani sada imaju 22 boda, tri boda manje, ali i utakmicu više od prvoplasiranog Liverpoola. Aston Villa je na 13. mjestu sa 11 osvojenih bodova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dadopd
Kako samo drugi gol priznase Sterling u opsajdu i jos je ometao golmana.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije