Kontakti učestali u posljednje vrijeme

Delegacija France Football već posjetila dobitnika Zlatne lopte?

Admin Čaušević

Ugledni France Football je prošle sedmice objavio listu od 30 igrača koji su ušli u izbor za osvajanje Zlatne lopte.

Po 16. put karijeri na listi glavnih favorita za dobijanje prestižne individualne nagrade našao se i Cristiano Ronaldo.

Prema izvještajima italijanskih medija upravo je Ronaldo prvi kandidat za konačnu pobjedu ispred Lionela Messija i Virgila Van Dijka.

Prethodnih dana delegacija France Footballa boravila je u Torinu gdje je imala sastanak s Ronaldom. Druženju je prisustvovao i sportski direktor Juventusa, Fabio Paratici.

Potražite više informacija na temu Serie A:

CR7 je ove godine stigao do cifre od 700. golova u karijeri, s Juventusom je osvojio Scudetto, a sa reprezentacijom Portugala Ligu nacija.

U karijeri je do sada Zlatnu loptu dobijao pet puta: 2008., 2013., 2014., 2016. i 2017. godine. Ceremonija proglašenja najboljeg za ovu godinu na programu je 2. decembra.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.