Klopp nije krio oduševljenje nakon nove pobjede: Ovako bi nogomet trebao izgledati
Klopp je pohvalio svoj tim

Nijemac je bio zadovoljan sa načinom na koji je njegov tim reagovao nakon što je gubio

Klopp nije krio oduševljenje nakon nove pobjede: Ovako bi nogomet trebao izgledati

S. Pašalić

Liverpool je na Anfieldu savladao Tottenham u derbiju sa 2:1 i tako stigao do devete pobjede u Premier ligi ove sezone.

Harry Kane je šokirao Redse već u prvoj minuti kada je pogodio za 1:0, ali je u drugom poluvremenu tim Jurgena Kloppa golovima Hendersona i Salaha stigao do preokreta i pobjede.

Klopp nakon meča nije krio oduševljenje sa pobjedom, a posebno sa načinom na koji se njegov tim vratio nakon primljenog gola.

"Apsolutno sam oduševljen, ali da budem iskren, to sam i očekivao. Rani gol očito nije najbolja stvar koja se može dogoditi, ali ponekad to jednu stvar raščisti: 'utakmica se igra'."

"To je upravo ono što smo očekivali od Tottenhama, jer je vrlo kompaktan, bio je vrlo agresivan i lovio nas je. Izgubili smo loptu u sredini terena, imali su kontranapad i to je to."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bilo je malo nesretno za nas jer je Ali prvo imao odbranu, a onda je Harry Kane bio tamo. Zadovoljan sam, ali ja to i očekujem. Utakmica koja mi se svidjela, super utakmica."

"Ovako bi nogomet trebao izgledati, kako biste trebali igrati protiv stvarno jake, dobre, organizovane ekipe s prijetnjom koja vam neprestano u glavi da će svaka lopta koju izgubite eventualno završiti ispred vlastitog gola.", rekao je između ostalog Klopp.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi