Težak početak Nizozemca u Italiji

Kakvi su ljudi igrači Juventusa najbolje pokazuje njihov odnos prema De Ligtu

Admin Čaušević

Matthijs De Ligt je ljetos stigao iz Ajaxa u Juventus za cifru od vrtoglavih 85 miliona eura.

De Ligt je jedan od najtalentovanijih igrača današnjice, sjajne partije prošle sezone učinile su ga najtraženijim tinejdžerom u svijetu fudbala, a na kraju je bitku za njegov potpis dobio Juventus.

Plan Bianconera je bio da se Nizozemac postepeno integrira u ekipu, međutim teška povreda Giorgia Chiellinija je učinila da De Ligt preko noći postane starter.

Bivši kapiten Kopljanika se još uvijek adaptira na italijanski fudbal i na učestalom je udaru kritika tamošnje javnosti, posebice nakon što je napravio penale protiv Intera i Leccea.

Međutim, bez obzira na težak početak De Ligt uživa potpuno povjerenje Maurizija Sarrija, saigrača i kompletnog rukovodstva Juventusa.

La Stampa piše kako senatori Juventusa na De Ligta gledaju kao "zaštićeno dijete" i da je oko ovog 20-godišnjaka kreiran kordon zaštite kako bi mu se pomoglo da pronađe spokoj i svoje utakmice igra u miru i bez pritiska.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sarri i ostali igrači, svjesni De Ligtovih kvaliteta svakodnevno razgovaraju s talentovanim štoperom te ga ohrabruju za utakmice koje slijede.

U dosadašnjem dijelu sezone De Ligt je na terenu proveo 900 minuta. Odigrao je sedam utakmica u Seriji A te tri u Ligi prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.