Premije poklonili saigraču

Humanim gestom igrači Rudara iz Kaknja pokazali kakvi su ljudi

Prije nekoliko dana fudbalera Rudara iz Kaknja Adisa Goraliju zadesila je velika porodična tragedija.

Naime, njegov otac u 59. godini izgubio je život u požaru koji se dogodio u tržnom centru Robot u Kaknju, a kako su prenijeli lokalni mediji, do smrti je došlo prilikom pokušaja gašenja vatre.

Zbog bola s kojim se suočio Goralija je bio primoran da propusti i 'utakmicu sezone' protiv Olimpika, a da prebrodi teške trenutke veliku pomoć mu pružaju, kako ljudi iz kluba, tako i sami igrači Rudara.

Premije koje su igrači dobili za pobjedu nad Olimpikom na kraju su usmjerene upravo Goraliji, a iako se radi o simboličnom iznosu, ovaj humani gest zaslužuje sve pohvale.

"Svi smo uz Adisa u ovim teškim trenucima. Nadam se da mu s ovim možemo, koliko toliko, pomoći", kaže nam jedan od fudbalera Rudara.

Timski duh kakav vlada u svlačionici Rudara održava se i na same rezultate. Ovaj klub danas se iznenađujuće nalazi na visokom drugom mjestu u 1. ligi Federacije BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.