U zdravoj sredini je i zdrav klub: Rudar diže Kakanj na noge pred 100. godišnjicu!

Kakanjci skinuli skalp lideru

U zdravoj sredini je i zdrav klub: Rudar diže Kakanj na noge pred 100. godišnjicu!

S. Mlaćo

Rudar iz Kaknja hit je dosadašnjeg dijela sezone Prve lige FBiH. Kakanjci su loše otvorili novu sezonu, no zatim furiozno zaigrali i sada se nalaze na sjajnom drugom mjestu sa pet bodova zaostatka za vodećim Olimpikom.

Rudar iz Kaknja hit je dosadašnjeg dijela sezone Prve lige FBiH. Kakanjci su loše otvorili novu sezonu, no zatim furiozno zaigrali i sada se nalaze na sjajnom drugom mjestu sa pet bodova zaostatka za vodećim Olimpikom.

Upravo su ova dva tima odmjerila snage u subotu, a Kakanjci su slavili 3:1, te očitali pravu lekciju lideru na tabeli kojem je to bio prvi poraz sezone. Da su braća Kovač, Kobilica i društvo bili malo skoncentrisaniji pobjeda je mogla biti ubjedljiva, te je lider mogao doživjeti pravu katastrofu.

Zasluge za ovaj uspjeh svakako idu sjajnom mladom stručnjaku Bećiru Mehanoviću koji predstavlja trenersku budućnost u našoj zemlji. Mehanović je sjajno posložio igrački kadar, atmosfera u svlačionici je za primjer, a sve to dokazuje i sjajni rezultati.

Treba istaći da 90 posto igračkog kadra u Rudaru čine domaći nogometaši, te da je struka Kakanjaca tokom ljetne pauze odradili sjajan skauting. Pronađena su prava rješenja, ekipa je veoma talentovana uz par iskusnih nogometaša, bez 'zvijezdica' koje lutaje od kluba do kluba u Prvoj ligi, bez ikakve zainteresovanosti za uspjeh samog kluba u kojem igraju.

U Kaknju je drugačije. Borbenost, kvalitet, lepršavu i otvoreno igru od prve do 90 minute prepoznali su i navijači koji u sve većem broju dolaze Pod Vardu. Protiv Olimpika su napravili atmosferu koja je za svaku pohvalu, te su svih 90 minuta bodrili svoje ljubimce. Na kraju se pjevalo i slavilo dugo poslije meča, te su čelnici kluba, stručni štab i nogometaš došli na svoje. Fudbal se i igra zbog navijača...

Pohvale idu i Mehanovićevom pomoćniku Ramizu Husiću, sekretaru Arminu Bašiću, te članovima Uprave Igoru Andrijeviću, Emiru Zaimoviću, Mirzi Zaimoviću, Mirnesu Buzi i načelniku Aldinu Šljivi. Svakako vrijedi istaći i podršku Branimira Muizde, direktora Heidbelberg Cementa Kakanj.

U Rudaru su lagano počeli i pripreme za proslavu sto godina kluba naredne godine. Sprema se veliki spektakl u maju naredne godine i sigurno da će svi zaljubljenici kluba doći na svoje.

"Cilj je bio da vratimo publiku na stadion i da publika sa stadiona ode zadovoljna, sretna, raspjevana uz povjerenje za sve ono što radimo", poručuju nam iz Rudara.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Rudar je jedinstven klub u Prvoj ligi FBiH, ali i šire. Već sada se Kakanjcima nudi veliki broj nogometaša. Svjesni su da pored dobrih rezultata Rudar ima i sjajnu organizaciju.

Redovne plate, uređen klub, ambiciozan i kvalitet kadar u i oko kluba..., garancija su uspjeha. U Kaknju o tome ne moraju brinuti. Ljestvica je podignuta visoko, mnogo više od ranijeg prosjeka. Rudar to svakako i zaslužuje!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije