EPA

Igra zadnju sezonu

Legendarni Arpad Šterbik se oprašta od rukometa

Jedan od najboljih rukometnih golmana svih vremena Arpad Sterbik povući će se na kraju sezone.

Šterbik koji je rođen u Srbiji od 2018. godine nosi dres Veszprema, a tekuća sezona u mađarskom prvenstvu za njega će biti i posljednja u karijeri, budući da je najavio povlačenje.

Prethodnih mjeseci špekulisalo se kako će Šterbik produžiti ugovor s Veszpremom, međutim iskusni golman navodno se zahvalio na ponudi, donijevši još ranije odluku da stavi tačku na blistavu karijeru.

Profesionalnu karijeru Šterbik je počeo u Srbiji igrajući za Jugović, a prije nego što je došao u Vesprem, još se okušao u Vardaru, Barceloni, Atletico Madridu i Ciudad Realu. U bogatoj riznici trofeja izdvajaju se četiri osvojena u Ligi šampiona, a ima također i brojna odličja sa reprezentacijom, kako jugoslovenskom, tako i španskom za koju je igrao od 2008. godine.

U izboru provedenom među novinarima i ostalim pratiteljima rukometa, jedne godine je proglašen i za najboljeg rukometaša svijeta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.