Šterbik stiže u pomoć: Legendarni golman ponovo čuva mrežu Španije

Nakon povrede Gonzala Pereza de Vargasa

Šterbik stiže u pomoć: Legendarni golman ponovo čuva mrežu Španije

Španska reprezentacija se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva u rukometu, pa će se tako protiv Francuske pokušati izboriti za finale i priliku da se okiti najsjajnijim odličjem.

Španci su međutim naišli na velike probleme pred polufinalni ogled jer su ostali bez golmana Gonzala Pereza de Vargasa, koji je povrijedio ligamente koljena.

Zbog toga su odlučili pozvati legendarnog Arpada Šterbika da se priključi državnoj selekciji. Navodno je Šterbik danas trebao stići u Zagreb, pa će zajedno sa Rodrigom Corralesom činiti golmanski tandem Španije u polufinalnom meču.

Tako će se 38-godišnji Arpad Šterbik nakon dvije godine vratiti u državnu selekciju kako bi pomogao Španiji da izbori finale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi