Mancini ističe da gleda svoje nastupe po tri ili četiri puta kako bi vidio gdje je pogriješio

Jako puno radi na tome kako bi se poboljšao

Mancini: Želim biti dobar poput Neste, Cannavara i Materazzija

S. Pašalić

Roma je u ljetnom prelaznom roku odlučila da dovede pojačanje u odbrani pa je tako u Rim stigao Gianluca Mancini.

Ovaj 23-godišnji štoper je stigao na posudbu iz Atalante u kojoj je prošle sezone igrao sjajno i upisao je 35 nastupa, te je postigao 6 golova za ovaj tim.

Ove sezone je Mancini standardan u prvom timu Rome, a sada je rekao da dosta radi i želi da postane dobar kao što su to bili Alessandro Nesta, Fabio Cannavaro i Marco Materazzi.

"Za 20 godina nadam se da ću biti dobar porodični čovjek i imati nešto lijepo u nogometu za generacije koje dolaze, baš kao što sam ja to doživio gledajući igrače na TV-u kao što su Nesta, Cannavaro i Materazzi. Bili su jedinstveni", rekao je Mancini.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Odmah sam se dobro uklopio u Romi. Sa svima sam prijatelj i razgovaram s puno ljudi. Iskreno rečeno, čini se kao da nisam promijenio tim sa ovog gledišta."

"Nakon mojih nastupa gledam svoje poteze tri ili četiri puta kako bih shvatio gdje sam pogriješio i šta mogu poboljšati. Obožavam nogomet i gledam mnogo mečeva, tako da mogu proučiti sve napadače u Seriji A i bolje ih upoznati.", dodao je Mancini.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.