Iskusni fudbaler Rome govorio o mogućem povratku u domovinu

Pastore: Želim karijeru završiti nakon što ponovo zaigram za klub u kojem sam počeo

Iskusni veznjak Rome, Javier Pastore, je već 10 godina u Evropi. Još davne 2009. godine je napustio argentisnki Hurracan i stigao u Palermo.

Nakon Palerma zaigrao je za PSG u kojem je i proveo najveći dio svoje karijere, a ljeta 2018. godine je prešao u Romu - za skoro 25 miliona eura.

U razgovoru za argentinski Radio Sucesos, 30-godišnji Pastore je poručio da bi volio karijeru završiti upravo u domovini i to u redovima Talleresa u kojem je i počeo njegov fudbalski put.

"Volio bih završiti karijeru nakon što ponovo zaigram za Talleres, ali naravno mnogo je faktora koje treba uzeti u obzir. Ne želim se vratiti u Talleres zbog onog što sam mogao u prošlosti, već zbog onoga što još uvijek mogu raditi", izjavio je Pastore.

Pastore se tokom čitave karijere mučio sa povredama, pa je takav slučaj bio i prošle sezone u kojoj je skupio tek 14 nastupa za Romu.

"Protekle dvije godine nisu bile dobre. Zahvaljujući novom stručnom štabu, pomoćnicima i Paulu Fonseci, koji su mi pomogli, nakon dugo vremena sam bio u mogućnosti odigrati dvije utakmice u tri dana", istakao je iskusni Argentinac, pa se osvrnuo na razloge za napuštanje PSG-a, u kojem je igrao sedam godina:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Imao sam važeći ugovor sa PSG-om, ali sam odlučio otići jer više nisam imao prostora u timu. Nisam se osjećao važnim za klub. Žeio sam doći u Romu kako bih se ponovo osjećao važnim i bio u konkurenciji za svaku utakmicu".

Inače, Javier Pastore je bio prva velika investicija nakon preuzimanja PSG-a od strane bogatih investitora iz Katara. Parižani su za njegov potpis svojevremeno Palermu platili 42 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.