Utakmica za pamćenje

Spektakl na Anfieldu: Deset golova, završnica za infarkt i pobjeda Liverpoola nakon penala

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola i Arsenala večeras su u spektakularnoj utakmici remizirali na Anfieldu rezultatom 5:5, a putnika u četvrtfinale Liga kupa saznali smo tek nakon penala.

Liverpool je bolje otvorio utakmicu i stigao do prednosti već u šestoj minuti kada je Oxlade-Chamberlain ubacio s desne strane, a autogol postigao je Mustafi.

Ipak, Arsenal je do poravnanja stigao u 19. minuti golom Torreire koji je bio u ofsajdu, ali pomoćni sudija nije reagovao. Samo sedam minuta kasnije na semaforu je bio 1:2. a ovaj put mrežu Liverpoola zatresao je Martinelli.

Isti igrač bio je u centru pažnje i u 36. minuti kada je na asistenciju Sake postigao svoj drugi gol i povisio na 1:3. No, u samom finišu prvog dijela Liverpool se vratio u meč jer je s bijele tačke siguran bio James Millner za 2:3.

Arsenalu je bilo potrebno samo devet minuta u nastavku da dođe do četvrtog gola. Mesut Ozil je čarobnim potezom uposlio Maitlanda-Nilesa kojem nijie bilo teško da pogodi i povisi na 4:2.

No, Liverpool se potom ekspresno vraća u meč. U 58. minuti spektakularan gol za 3:4 postigao je Oxlade-Chamberlain, a samo četiri minute kasnije na 4:4 izjednačio je Origi.

Ipak, ni igrači Arsenala se nisu predavali. Topnici su do petog gola stigli u 70. minuti kada je fantastično pogodio Willock za 5:4. I kada su svi očekivali kraj Liverpool je izjednačio u 93. minuti sjajnim golom Origija koji je pogodio za 5:5 što je bio konačan rezultat.

Putnika u četvrtfinale Liga kupa saznali smo nakon penala. Prvi penal izveo je Bellerin za Arsenal i pogodio je za 1:0, ali je Millner bio precizan za 1:1. Drugu seriju otvorio je Guendouzi i bio je siguran za 2:1. Drugi penal za Redse izveo je Lallana i sigurno pogodio za 2:2.

Martinelli je otvorio treću seriju za Arsenal i povisio je za 3:2. Potom je Brewster uzeo loptu i vratio Redse u meč pogodivši za 3:3. Četvrtu seriju otvorio je Ceballos, ali mu je Kelleher odbraio udarac. Naredni izvođač za Redse bio je Origi i on je pogodio za 4:3.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Petu seriju za Arsenal otvorio je Maitland-Niles i poravnao je na 4:4. Odlučujući penal za Redse izveo je Jones i pogodio za 5:4, te tako odveo svoj tim u četvrtfinale Liga kupa.

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac igrao je do 83. minute, te je zaradio žuti karton.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.