Usman Garuba budućnost je španjolske i europske košarke

Novo košarkaško čudo iz Reala

Ime koje treba upamtiti: 17-godišnji Usman Garuba u debiju za Real zabio 12 poena

Košarkaši madridskog Reala sinoć su u Njemačkoj zabilježili treći uzastopni poraz na euroligaškim terenima. Bayern je nadigrao madridski klub rezultatom 96:87 ali kraljesvski klub može jednom činjenicom itekako biti zadovoljan.

Mladi Usman Garuba koji je tek nedavno napunio 17 godina imao je svoj euroligaški debi i to na kakav način. 

U 15 minuta koje mu je poklonio Pablo Laso ovaj momak rođen 2002 godine zabilježio je 12 poena, 4 skoka, 3 ukradene lopte i jednu blokadu. Na kraju je bio i jedan od najzapaženijih košarkaša Reala s valorizacijom od 20. Madridski tim koji je znan po tome da daje priliku mladim igračima, nakon Luke Dončića, na pragu je stvaranja novog košarkaškog čuda.

Usman Garuba rođen je u Madridu a njegovi roditelji su u Španjolsku došli iz Nigerije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.