Anadolu Efes razbio madridski Real
Košarkaši Efesa polako ali sigurno ulaze u prošlosezonsku formu

Sjajni nastupi Simona i Dunstona

Anadolu Efes razbio madridski Real

Košarkaši Anadolu Efesa večeras su u svojoj dvorani uvjerljivo savladali madridski Real rezultatom 76:60. 

Nije otvaranje ovog susreta donijelo dobre vijesti za domaći tim. Real je vrlo brzo poveo s 9:0 i najavio tešku večer za Atamanovu momčad. 

Ipak, turski prvak vrlo brzo je pohvatao konce ove utakmice te vrlo brzo stigao i prestigao početno vodstvo Reala. Ipak, nije se dao ni madridski tim te je nakon izjednačenog drugog perioda poluvrijeme završeno s prednošću gostujućeg tima od dva koša razlike.

Nastavak susreta donio je potpunu dominaciju domaćeg tima. Kruno Simon i Bryan Dunston preuzeli su stvar u svoje ruke i u drugom poluvremenu su dporvaci Europe potpuno razbili goste iz Madrida. Spomenuti dvojac zabio je po 17 poena i bio daleko najbolji u domaćem timu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Llull s 14 najefikasniji kod Reala, po 10 su dodali Mickey i Deck što nije bilo dovoljno ni za što više od uvjerljivog poraza u Istanbulu. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije