Foto: SportSport.ba

Širokobriježani održali konferenciju za medije

Karačić: Na Koševu po bod(ove) za povratak u 'gornji dom'

U sklopu 15. kola Premijer lige BiH u subotu će na Koševu snage odmjeriti Sarajevo i Široki Brijeg.

Širokobriježani su u fazi rezultatske stabilizacije, a kako su do sada 'prosuli' previše bodova, na Koševu ih interesuje samo pobjeda kako bi dodatno uhvatili priključak za gornji dio tabele.

Ovaj derbi je za trenera plavo-bijelih Tonija Karačića po mnogočemu poseban.

"Ovo je derbi kola, a uz to utakmice Sarajeva i Širokog Brijega su zaista specifične. Mi u dobrom ozračju očekujemo derbi, istina imamo problema s kartoniranim igračima (Marić, Franjić) i povreda,a (Knežević), ali želimo s pozitivnim rezultatom na Koševu uhvatiti priključak s 'gornjim domom' prvenstvene ljestvice", poručio je trener Karačić.

Sredina tabele ne zadovoljavala nikoga na Pecari.

"Sada smo u sredini tablice, ali to nas ne zadovoljava. Želimo biti gore, pri vrhu, a za to moramo osvajati bodove, bez obzira protiv koga i gdje igramo. Uspjeh u derbiju značio bi naznaku našeg povratka u 'gornji dom', a s pozitivnim rezultatom protiv Sarajeva u još boljem i kvalitetnijem ozračju dočekali bismo preostale utakmice ove jeseni", zaključio je Karačić.

Sarajevo i Široki Brijeg, podsjetimo, igraju u subotu s početkom u 17:00 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.