Argentinac na meti engleskog velikana

Barcelona nije jedina koja želi aktivirati otkupnu klauzulu Lautara Martineza

Endin Čaušević

Argentinski napadač Lautaro Martinez u posljednje vrijeme povezuje se s Barcelonom, ali interes za igrača Intera pokazao je još jedan velikan.

Lautaro je dolaskom Antonija Contea postao standardni član prve postave Intera i to je itekako iskoristio. U posljednje vrijeme dosta se špekuliše o tome da Barcelona želi dovesti Lautara Martineza narednog ljeta.

Katalonski klub spreman je da aktivira njegovu otkupnu klazulu koja iznosi 111 miliona eura, a to Inter želi spriječiti tako što nudi Argentincu novi ugovor kojim bi ovaj iznos bio znatno veći.

No, pored Barcelone interes za Lautara pokazao je i Manchester United. Crveni đavoli su također spremni da aktiviraju otkupnu klauzulu i čini se da će konačnu odluku na kraju donijeti Lautaro koji će moći birati između Barce i Uniteda.

Ovaj 22-godišnjak je u dosadašnjih deset mečeva Serije A postigao pet golova, a trenutno ima ugovor s Interom do ljeta 2023. godine. Martinez je u Inter došao iz argentinskog Racinga za 25 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.