Izvučeni parovi četvrtfinala Carabao kupa, Liverpool ne može igrati
(Foto: EPA)

Redsi u problemu

Izvučeni parovi četvrtfinala Carabao kupa, Liverpool ne može igrati

M. Šljivak

Žrijeb četvrtfinala Carabao kupa održan je danas, a u ovom dijelu takmičenja imat ćemo dva okršaja klubova iz Premiershipa.

Mnogo sreće imali su gradski rivali Manchester City i Manchester United, koji su za protivnike dobili niželigaše, a žrijeb nije spojio ni timove iz Liverpoola.

Žrijeb četvrtfinala izgleda ovako:

Oxford United - Manchester City
Manchester United - Colchester United
Aston Villa - Liverpool
Everton - Leicester

Plasman u četvrtfinale Carabao kupa napravio je problem ekipi Liverpoola i tim Jurgena Kloppa ne može odigrati meč planiran za 16. decembar.

Razlog tome je učešće na klupskom prvenstvu svijeta, gdje Redsi kao šampioni Evrope, imaju zakazano učešće za 18. decembar u polufinalu takmičenja.

Tako Redsi vjerovatno neće moći da nastupe 16. decembra u Carabao kupu. FA će im morati naći drugi termin, jer druge opcije nema.

"Ako nam ne nađu adekvatan datum, onda nećemo igrati. Ne želim da igram na Božić u tri sata.. Nećemo biti žrtve. Ako ne nađu datum, neka naš protivnik ide dalje ili neka igra Arsenal", istakao je menadžer Redsa Jurgen Klopp.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fudbalska asocijacija je sada u velikom problemu jer su svi termini popunjeni u tom periodu. U Engleskoj se igra veliki broj utakmica tokom novogodišnjih i božićnih praznika i jednostavno je slobodan termin teško naći.

Čak će i duel Premiershipa protiv West Hama 20. decembra biti odgođen, a vidjet ćemo šta će se sve dešavati oko izmjene datuma.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Bulle
jao naslova :)
8 1
nijepoznat
ccc
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi