Čapljinci će nastojati isprati gorak okus poraza u Donjem Vakufu

Press HKK Čapljina uoči gostovanja KK Vogošća

Boris Džidić: Nismo u situaciji podcijeniti nikoga jer nam se to odbije o glavu

Momčad HKK Čapljina u subotu će dočekati momčad KK Vogošća. Čapljinci su zasad na omjeru 1-2 a u zadnjem kolu doživjeli su uvjerljiv poraz od Proma u Donjem Vakufu. Danas je u klupskim prostorijama održan press domaćeg kluba na kojem su se novinarima obratili trener HKK Čapljina Boris Džidić i košarkaš Ivica Širić.

Već sam rekao i prije, a ponovit ću opet da nismo u situaciji da bilo koga podcjenjujemo“ – otpočeo je Boris Džidić i dodao:

„Čim se to dogodi ne može izdobriti. Zadnja utakmica u Donjem Vakufu je bila djelomično takva. Igrala se agresivna košarka u gradu u kojem domaći teren jako mnogo znači a na nama je da potvrdimo sada da je i naš domaći teren neugodan. Što se tiče stanja u ekipi, imamo par rovitih i prehlađenih ali vjerujem da ćemo „do subote svi biti spremni. Vogošća je jedna netipična ekipa koja je malo kasno krenula s pripremama ali pokazala da ih se ne smije podcijeniti jer su igrali tri utakmice s teškim protivnicima kao što su Igokea i Sloboda i izgubila ih doslovno u zadnjim minutama. Uvjeren sam da neće doći do podcjenjivanja, izaći ćemo maksimalni motivirani i koncentrirani i pokazati da je protiv Proma bio loš dan te da ćemo naš teren sačuvati neosvojenim“ – kazao je Džidić.

Riječ je potom dobio Ivica Širić ovogodišnje pojačanje Čapljinaca:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

„Bez obzira na tri poraza Vogošće znamo da oni dolaze da pokažu da znaju igrati košarku i da odigraju onako kako su u tim porazima igrali, a znamo da su kako je rekao trener izgubili tri tijesne utakmice s jakim protivnicima. Neovisno što su potpuno nov tim i što su se relativno kasno okupili, radi se o iskusnom timu. Mi nemamo nikakve kalkulacije, igramo kući i ništa drugo osim pobjede ne dolazi u obzir“ – nadovezao se na svog trenera Ivica Širić.

Utakmica između HKK Čapljina i KK Vogošća igra se u subotu u 19h.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.