Trijumf Slobode u Vogošći

Pobjeda tuzlanskog tima

Trijumf Slobode u Vogošći

M. Šljivak

OKK Sloboda savladao je kao gost KK Vogošću rezultatom 72:78.

Tuzlanski tim je od samog početka imao prednost. Konstantno su bili u rezultatskom plusu, a na odmor su otišli sa šest poena prednosti, 37:43.

Ipak, lošom napadačkom igrom u trećem periodu dopuštaju Vogošći da povede. U 10 minuta gosti su ubacili samo 11 poena, pa se u posljednju dionicu ušlo sa plus dva u korist domaćeg tima, 56:54.

Međutim, ekipa Josipa Pandže u posljednjoj dionici igra mnogo bolje. Uspjeli su da odrade veoma dobar posao i da na kraju završe susret u svoju korist.

Goste je do trijumfa vodio Walter Gregg sa 20 poena, dok je kod Vogošće Mujo Tuljković ubacio 27.

Prvenstvo BiH, 3. kolo:

Vogošća - Sloboda 72:78 (19:22, 18:21, 19:11, 16:24)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Vogošća: Tuljković 27, Pavlović 12, Njegovanović 3, Balić 14, Pejović 10, Ćatić, Rnić 6, Mulić, Čelik, Đulović, Halilović.

Sloboda: Čerkezović 14, Čampara 11, Gregg 20, Rosga, Tomašević 11, Gegić 10, Jakupović, Dedajić, Manjgafić 6, Grubor, Janjić 6, Berry.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi