Barca ga ne želi prodati Atleticu

Rakitić može bilo gdje, samo ne u jedan klub

Edmir Škorić

Ivan Rakitić bi već u januaru mogao da napusti klub. Nije poznato gdje će, ali poznato je gdje neće preći.

Pet godina je Rakitić bio važan igrač Barcelone, no ove sezone je pao u drugi plan i stoga je normalno da razmišlja o odlasku, a i Barca o njegovoj prodaji.

Iako klupska legenda Andres Iniesta ističe da bi Rakitića trebalo ostaviti, sve su prilike da će on već u januaru otići iz Katalonije. Nakon četiri naslova Primere, četiri Kupa kralja i Lige prvaka te Svjetskog klupskog prvenstva, Hrvat je spreman za odlazak.

El Mundo Deportivo piše kako je Barca odlučila da ga na zimu proda i uzima u obzir sve klubove, no jedino ne Atletico Madrid, koji ga također želi, ali u Kataloniji su svjesni da bi na taj način pomogli direktnom rivalu za naslov.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uostalom, ne žele više sarađivati s Atleticom nakon kontroverzi oko transfera Antoinea Griezmanna.

Kao glavni kandidat za Rakitićevo dovođenje spominje se Inter, pa ostaje da vidimo šta će se desiti u januaru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.