"Messi mora u Real ako želi biti bolji od Cristiana Ronalda"

Nekadašnji argentinski golman o svom sunarodnjaku

"Messi mora u Real ako želi biti bolji od Cristiana Ronalda"

Debata o tome koje bolji, Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo i dalje traje i vjerovatno nikada neće dobiti svoj konačni zaključak.

Jednostavno, oni koji više vole Cristiana Ronalda smatraju Portugalca boljim bez obzira na sve, a takav je slučaj i sa ljubiteljima lika i djela Lionela Messija.

Ipak, tu su i dalje oni koji preporučuju jednom ili drugom šta da urade žele li pobijediti u utrci za epitet najboljeg.

Javio se sada i legendarni argentinski čuvar mreže, Hugo Gatti koji je svojevremeno branio boje najvećih rivala u Argentini, Rivera i Boce (za Bocu je skupio blizu 400 nastupa), ali i Gimnasije iz La Plate.

"Messi neće moći da se poredi sa Cristianom Ronaldom, Maradonom ili Peleom sve dok se ne dokaže u još nekom klubu osim Barcelone. Dok on igra kod kuće, gdje je navikao i gdje mu je udobno, Ronaldo se otisnuo u najveći svjetski klub", istakao je Gatti, pa nastavio:

"Messi mora skupiti petlju i krenut tim putem, u Real, da pokaže da može uspjeti i negdje drugo. U suprotnom, biće samo jedan u moru igrača".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Možda zvuči kao da sam protivnik Argentine, ali Messi mora da se dokaže u velikim utakmicama, a ne samo kada ima komfor. Messi dobro igra kada ga puste da dobro igra. Jako je lako kada igra na omiljenom mjestu", poručio je danas 75-godišnji Gatti i dodao:

"Neka igra u Ligi prvaka i na Svjetskom prvenstvu, u suprotnom će uvijek ostati samo jedan od mnogih. Kada bude igrao tamo moći će se boriti sa Cruijffom, Maradonom i Peleom."

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manijak87
Hahahaha, neka igra u LP i na SP. Lik svojio cetiri LP, bio nekoliko puta najbolji strijelac Evrope, u finalu na SP-u servirao loptu Higuainu koji je fulao zicer ... o cemu prica ovaj senilac?
9 5
teddy sheringham
Ono kad izlapi, a opet mu se daje medijskog prostora.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi