Bolest diktira situaciju

David Blatt zbog bolesti prekida karijeru?

Iskusni košarkaški trener David Blatt razmišlja da prekine karijeru.

Blatt je početkom prošlog mjeseca iznenada napustio klupu Olympiakosa, a nagađanja zbog takve odluke prekinuo je podijelivši s javnošću da je - bolestan.

U pitanju je neizlječiva bolest multipla skleroza (MS), a kako je na njegovom stanju nažalost vidljivo da ista uzima maha, vjerovatno će to značiti i kraj trenerske karijere.

Da Blatt uveliko razmišlja o tome prenijeli su i evropski mediji, navodeći, između ostalog, da je bolest ta koja diktira situaciju.

Potražite više informacija na temu Basket League:

"Odlučio sam da se nikako ne predajem. Bolest nema lijeka, ali nije ni smrtonosna. Tražit ću načina da naučim kako živjeti s tim", poručio je nedavno Blatt govoreći o stanju u kojem se našao.

Evropsku slavu Blatt je stekao kao trener Maccabija iz Tel Aviva s kojim je osvojio Euroligu 2014., a s reprezentacijom Rusije je osvojio Eurobasket 2007. te bronzanu medalju na OI u Londonu 2012. Ima i NBA iskustvo kao glavni trener Cleveland Cavaliersa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.