Hrvatu prijeti otkaz

Bayern zamjenu za Kovača pronašao u Italiji?

Admin Čaušević

Bayern je ponižen u Frankfurtu. Prvak Njemačke je na gostovanju izgubio od Eintrachta sa 5:1 što je ponižavajuće za klub takvog renomea.

Kako to obično biva nakon bruke i sramote bilo kojeg kluba prvi na listi za odstrijel je trener zbog čega se uveliko špekuliše o budućnosti Nike Kovača.

Bavarcima je to bio drugi poraz u posljednja četiri ligaška duela, ali hrvatski stručnjak nema namjeru odstupiti s klupe.

"Nikad ne odustajem. Neko mi je rekao 'Kad dođe do takve situacije, ne smiješ postati nemiran.' Otišao sam u autobus tužan i razočaran, znam kakva je situacija. Ali ne odustajem", poručio je Kovač nakon debakla.

U međuvremenu informacije iz Italije govore da Bayern za novog trenera želi Massimiliana Allegrija. Tu vijest je objavio list Corriere dello Sport.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Allegri je godinama i više nego uspješno s klupe vodio Juventus. Sa Starom damom je osvojio pet Scudetta u nizu te Bianconere dva puta odveo u finale Lige prvaka.

Italijanski stručnjak se nekoliko proteklih sedmica spominje kao nasljednik Ole Gunnara Solskjera u Manchester Unitedu, a od sinoć je u užem krugu kandidata za budućeg trenera Bayerna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.