Katastrofa Bayerna, Kovaču je bolje bilo da se nije ni vraćao u Frankfurt
Bavarci će dobro zapamtiti današnji dan

Navijači Bavaraca ne pamte kada je njihov tim ovako razbijen

Katastrofa Bayerna, Kovaču je bolje bilo da se nije ni vraćao u Frankfurt

S. Pašalić, foto: EPA

Bayern je u 10. kolu Bundeslige stigao na gostovanje kod Eintracht Frankfurta i upisao je težak poraz rezultatom 5:1.

Stvari su za Bavarce krenule loše u ranoj fazi utakmice pa je Boateng zbog prekršaja u 9. minuti dobio direktan crveni karton pa su gosti ostali sa deset igrača.

Domaći su to iskoristili u 25. lopti kada je Filip Kostić pogodio za 1:0, a samo osam minuta kasnije je bilo 2:0 kada je Sow postigao go.

Nadu Bayernu je vratio Robert Lewandowski koji je u 37. minuti sjajnim potezom izbacio tri igrača Eintrachta i na kraju smanjio prednost na 2:1.

U nastavku se očekivalo da će gosti krenuti po izjednačenje, a možda i preokret, ali je hladan tuš uslijedio već u 48. minuti kada je Abraham povisio na 3:1.

Sve dileme oko pobjednika u ovom meču je riješio Hinteregger u 61. minuti kada je postigao gol za 4:1, a u 85. minuti je Paciencia pogodio za 5:1. Iako su domaći do kraja imali još nekoliko prilika, rezultat se nije promijenio.

Borussia Dortmund je na svom terenu ugostila Wolfsburg i slavila sa 3:0. Svi golovi su postignuti u drugom poluvremenu, a strijelci su bili Hazard, Guerreiro i Gotze iz penala.

RB Leipzig je slavio sa čak 8:0 protiv Mainza na svom terenu. Sabitzer, Werner, Nkunku, Halstenberg i Poulsen su u prvom poluvremenu pogađali za 5:0, a Werner dva puta i Mukiele su u nastavku pogodili za konačni rezultat.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia Monchengladbach je stigla na gostovanje kod Bayer Leverkusena u slavila sa 2:1. Wendt i Thuram su bili strijelci za goste, a Volland je pogodio za Leverkusen.

Werder Bremen je na svom terenu ugostio Freiburg i remizirao rezultatom 2:2. Rashica i Gebre Selassie su pogodili za domaće, a Petersen je dva puta pogađao za goste s tim da je drugi gol stigao u 94. minuti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Terminator
Kupi stvari i lagano nestani.Katastrofa Bajerna.Pojma ti nemaš dečko.
4 0
Dobojlija
Svakako je Kovac bivsi
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi