Ništa od povratka u Minhen

Ten Hag priznao da ga je Bayern kontaktirao: "Volim taj klub, ali ostajem u Ajaxu"

Endin Čaušević

Ovih dana u centru pažnje sportske javnosti nalazi se minhenski Bayern koji traži novog trenera nakon što su uručili otkaz Niki Kovaču.

Hrvatski stručnjak se već neko vrijeme nalazio na klimavim nogama, a otkaz je dobio ovog vikenda nakon što je Bayern doživio sramotan poraz protiv Frankfurta koji ih je savladao sa 5:1.

U Bayernu su odmah reagovali i zahvalili se Kovaču na saradnji, te sada traže novog trenera. Kao što je to običaj s Bayernom se odmah počelo povezivati veliki broj trenera koji su trenutno bez posla, a prije svega to se misli na Josea Mourinha i Maxa Allegrija.

No, njemački Bild je objavio jučer da je prva želja Bayerna trener Ajaxa, Erik ten Hag. On je nekada vodio rezervni tim Bavaraca dok je Pep Guardiola bio u klubu, a rezultatima na klupi Ajaxa je sve oduševio.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Bayernu su već kontaktirali holandskog stručnjaka, ali im je on jasno poručio da će doći u minhenski klubu samo na kraju sezone, te da to ne želi raditi u ovom trenutku ekipi Ajaxa i ostaviti ih na cjedilu

"Mogu potvrditi da ostajem u Ajaxu. Osjećam jaku konekciju s mojim timom i sa svima u klubu. Bayern je fantastičan klub i osjećao sam se jako ugodno i uživao sam dok sam radio tamo. Taj klub je i dalje u mom srcu, ali sada sam u Ajaxu. Ne sanjam o takvim stvarima i fokusiran sam na Ajax i to je samo važno", rekao je Ten Hag.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.