Pique će propustiti meč protiv Dortmunda zbog žutih kartona

Ernesto Valverde će morati mijenjati neke stvari u odbrani protiv Dortmunda

Barcelona je osvojila samo bod protiv Slavije, ali ima još loših vijesti za Katalonce

S. Pašalić

Barcelona je večeras na Camp Nou odigrala samo 0:0 protiv Slavije Prag.

Katalonci su pokušavali tokom cijelog meča da stignu do gola, te su stvorili nekoliko sjajnih prilika, ali nepreciznost igrača Barcelone i sjajno izdanje golmana gostiju je na kraju rezultirala remijem.

Ekipa Ernesta Valverdea je propustila priliku da pobjedom dođe na 10 bodova čime bi bila na korak od prolaska u nokaut fazu.

Umjesto toga, katalonski klub sada ima 8 bodova i isčekuje rezultat meča između Borussije Dortmund i Intera.

Ukoliko njemački klub ostvari pobjedu, doći će na 7 bodova, a onda ga u narednom kolu očekuje utakmica upravo protiv Barcelone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Barcelona će međutim za tu utakmicu imati i dodatni problem s obzirom da je Gerard Pique u meču protiv Slavije dobio žuti karton zbog kojeg će propustiti utakmicu protiv Borussije.

Pique je ove sezone u svim utakmicama odigrao svih 90 minuta, osim u meču La Lige protiv Eibara kojeg je također propustio zbog suspenzije pa će njegovo odsustvo biti veliki udarac za Barcelonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.