Bezidejna Barcelona ponovo razočarala

Liga prvaka

Bezidejna Barcelona ponovo razočarala

Edmir Škorić

Nogometaši Barcelone večeras su u okviru 4. kola grupne faze Lige prvaka ugostili Slaviju iz Praga, koja je uspjela da ostane neporažena (0:0).

Veliki favorit je bila Barcelona pred večerašnji meč, no često puta je ove sezone katalonski tim u takvim okolostima razočarao navijače.

I večeras je Barcelona bila dominantna, ali treba također istaći da je i Slavia igrala dosta dobro, hrabro, napadački, baš kako je to radila i u ranijim mečevima Lige prvaka, posebno u prvom kolu protiv Intera.

Najbolju šansu u prvom dijelu imala je Barcelona u 35. minuti, kada je maestralni pokušaj Messija zaustavila stativa. U završnici prvog dijela Slavia je postigla pogodak, ali je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Prethodno je Barca imala dva zicera, prvo Messi, pa Pique nakon ubačaja iz kornera, ali nisu bili dovoljno precizni u tim situacijama.

Katalonci su uspjeli zatresti mrežu gostiju sredinom drugog dijela, no Messi je za pola stopala bio u ofsajdu. Kasnije je Messi imao stopostotnu šansu, no sjajno Kolar je spasio Slaviju. Bezidejna Barca je tražila rješenje u napadu bez Luisa Suareza, ali ga nije pronašla.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kasnije, od 21 sat, u okviru ove grupe igraju Borussia i Inter u Dortmundu. Barca ostaje prva sa osam bodova, Inter i Borussia imaju po četiri i po utakmicu manje, a češki prvak dva boda.

U drugom meču u ranijem terminu Leipzig je s 2:0 savladao Zenit u St. Peterburgu i sada ima 9 bodova u gurpi G, dok Zenit ostaje na 4, koliko ima i Lyon, a Benfica ima 3. Upravo Lyon i Benfica se kasnije sastaju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mase007
Griezman prevara od igraca zesca. Dembele se samo zaletiti zna a De Jong samo dodati i to je to. Preloseee
5 1
Luiz
Barca ce izgleda zavrsit kao milan man utd lose vodenje kluba valverde out galjardo novi trener grizmana odmah prodati iduce godine vise se trudi fati perez kupiti sterlinga dobrog stopera dani olmo izvrstan igrac to su rjesenja
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi