Statistika nakon 15 odigranih kola

Dva tima ne znaju za udarac sa kreča

A. Čaušević

U prvih 15. kola Premijer lige na 89 odigranih utakmica sudije su na kreč pokazale 24 puta, a fudbaleri dva tima još uvijek ne znaju kako je izveti penal u ovoj sezoni. 

Skoro polovina penala je dosuđena u korist FK Borac i FK Tuzla City. Timovi iz Banja Luke i Tuzle su do sada izveli po pet penala i sve su iskoristili.

Sigurni egzekoturi kaznenih udaraca bili su Stojan Vranješ i Vojo Ubiparip te se prvenstveno zahvaljujući svojoj sigurnosti sa 11 metara nalaze u vrhu liste strijelaca.

Četiri penala su svirana FK Sloboda. Sigurni su bili Samir Bekrić, Amer Bekić, dok je Omar Pršeš svoj prvi penal promašio, a drugi realizovao.

Fudbaleri FK Radnik su imali priliku da tri puta šutiraju sa 11 metara i svaki put su bili precizni. Dejan Maksimović je uspješno izveo dva, a Mahir Karić jedan kazneni udarac.

Igrači Željezničara od dva dosuđena penala imaju polovičan učinak. Ermin Zec je bio neprecizan, a Sulejman Krpić je uspješan.

FK Sarajevo, NK Široki Brijeg, HŠK Zrinjski, FK Mladost i FK Velež čine grupu timova s jednim dosuđenim penalom. Krste Velkoski nije pogodio, dok su Toni Jović, Edin Rustemović, Bahrudin Atajić i Brandao bili sigurni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jedina dva tima za koje u dosadašnjem dijelu sezone nije sviran niti jedan penal su NK Čelik i FK Zvijezda 09. Upravo ove dvije ekipe će odmjeriti snage na Bilinom polju predstojećeg vikenda.

Najlakše na bijelu tačku pokazuju Zoran Grbić i Dragan Petrović. Arbitri iz Prijedora i Banja Luke su do sada dosudili po četiri penala, slijedi Elvis Mujić iz Banovića s dva penala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.