Prvi čovjek tuzlanskog premijerligaša

Šećerbegović: Raskidima ugovora FK Sloboda uštedio 172.000 KM

Admin Čaušević, foto: Emir Dindić

Rudarskom 2 pušu neki novi vjetrovi dolaskom Elmira Šećerbegovića na poziciju predsjednika Upravnog odbora FK Sloboda. 

Šećerbegović je na današnjoj press konferenciji napravio prvi presjek rada za sve ono što je urađeno u posljednjih 15-ak dana u tuzlanskom klubu.

"Mogu potvrditi da FK Sloboda nije u takvoj finansijskoj situaciji kao NK Čelik, što se tiče tužbi, pri predmetima sa Disciplinskom komisijom, tako da ne bi trebalo biti problema do zime, a nadamo se i tokom sljedeće godine", rekao je Šećerbegović na početku svog obraćanja.

Istakao je da on još uvijek nije zvanično predsjednik UO jer taj koncept još ne postoji te će biti formiran u narednim mjesecima.

"Koncept upravnog odbora ne postoji i neće postojati do Nove godine, ali neformalna grupa ljudi koja je ušla u klub je jako kvalitetna, većina stvari ide u pravom smjeru, imamo veliki broj posla i obaveza pred nama, obavit ćemo razgovor sa svima."

Od njegovog dolaska bilo je određenih raskida ugovora. Osim promjene na klupi ekipu su napustili i igrači Marinko Rastoka, Yoann Martelat i Adnan Osmanović.

"Raskinuti su ugovori s trenerom Bloudekom i trojicom igrača i tako je napravljena ušteda od 172.000 KM, šef stručnog štaba je odlučio da nema više potrebe za njihovim zadržavanjem."

"Said Husejinović, Adis Hadžanović i Azir Muminović su podnijeli prijave NFSBiH i s njima je dogovorena otplata i bit će normalno isplaćeni. Što se tiče potraživanja s drugim igračima tu nemamo problema, pregovori su još s nekim igračima i sve će se riješiti na najbolji mogući način za FK Sloboda i igrače."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šećerbegović je istakao da dugovi FK Sloboda iznose 5.4 miliona te da će sljedeće sedmice biti raspisan konkurs za direktora, sekretara i drugih funkcija u klupskoj administraciji, te niza trenera u omladinskim kategorijama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.