Statistika je kao bikini: Rođeni dominirali, ali su se morali zadovoljiti samo bodom

Detaljna analiza meča u Mostaru

Statistika je kao bikini: Rođeni dominirali, ali su se morali zadovoljiti samo bodom

S. Grebović

Za vikend je odigrano pet utakmica 15. kola BH Telecom Premijer lige BiH, među kojima je bio i meč u Mostaru između Veleža i Slobode.

Derbi starih rivala još iz vremena kada se igrao šampionat bivše države je završen podjelom bodova (2:2).

Rođeni su bolje otvaranje meča krunisli golom Zvonića u 36. minuti koji je iskoristio početničku grešku golmana Lakića. Da se na poluvrijeme ne ode sa prednošću domaćina pobrinuo se Samir Bekrić koji je iskorstio maestralno proigravanje i rutinski poravnao rezultat.

Fajić je početkom drugog dijela Rođene ponovo doveo u vodstvo pogotkom glavom, što je bio njegov drugi gol sezone. Golom je iz kaznenog udarca 10 minuta kasnije Amer Bekić postavio konačnih 2:2.

Da je statistika "poput bikinija" pokazuje i statistički parametar da je Velež na gol Tuzlaka šutirao 20 puta, od toga četiri u okvir gola, dok su gosti svega pet puta šutirali ka golu, odnosno tri na gol od čega su dva bila uspješna.

Posjed lopte je također bio na strani izabranika Feđe Dudića (60% - 40%), korneri također (7-4), a igrači Veleža su bili bolji i kada su u pitanju osvojeni dueli (56% - 44%).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Index korisnosti kaže da je ove sezone nevjerovatni kapiten Veleža Denis Zvonić bio najbolji pojedinac susreta u ovom parametru (249), dok je s druge strane iskusni Bekrić bio najbolji u crveno-crnom dresu sa indexom korisnosti (235).

Time se još jednom potvrdila ona stara opaska da je semafor jedino pravo mjerilo, te da statistika ne mora ništa da znači pogotovo u derbi utakmicama kakva je ova.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjak
Slobodini igraci su poginull na terenu i zasluzili bod borbenoscu I ja I'm cestitam kao navijac Rodjenih.Idemo dalje,do nije ti koji bod I sa Pecare
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi