Dva tima ne znaju za udarac sa kreča

Statistika nakon 15 odigranih kola

Dva tima ne znaju za udarac sa kreča

A. Čaušević

U prvih 15. kola Premijer lige na 89 odigranih utakmica sudije su na kreč pokazale 24 puta, a fudbaleri dva tima još uvijek ne znaju kako je izveti penal u ovoj sezoni. 

Skoro polovina penala je dosuđena u korist FK Borac i FK Tuzla City. Timovi iz Banja Luke i Tuzle su do sada izveli po pet penala i sve su iskoristili.

Sigurni egzekoturi kaznenih udaraca bili su Stojan Vranješ i Vojo Ubiparip te se prvenstveno zahvaljujući svojoj sigurnosti sa 11 metara nalaze u vrhu liste strijelaca.

Četiri penala su svirana FK Sloboda. Sigurni su bili Samir Bekrić, Amer Bekić, dok je Omar Pršeš svoj prvi penal promašio, a drugi realizovao.

Fudbaleri FK Radnik su imali priliku da tri puta šutiraju sa 11 metara i svaki put su bili precizni. Dejan Maksimović je uspješno izveo dva, a Mahir Karić jedan kazneni udarac.

Igrači Željezničara od dva dosuđena penala imaju polovičan učinak. Ermin Zec je bio neprecizan, a Sulejman Krpić je uspješan.

FK Sarajevo, NK Široki Brijeg, HŠK Zrinjski, FK Mladost i FK Velež čine grupu timova s jednim dosuđenim penalom. Krste Velkoski nije pogodio, dok su Toni Jović, Edin Rustemović, Bahrudin Atajić i Brandao bili sigurni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jedina dva tima za koje u dosadašnjem dijelu sezone nije sviran niti jedan penal su NK Čelik i FK Zvijezda 09. Upravo ove dvije ekipe će odmjeriti snage na Bilinom polju predstojećeg vikenda.

Najlakše na bijelu tačku pokazuju Zoran Grbić i Dragan Petrović. Arbitri iz Prijedora i Banja Luke su do sada dosudili po četiri penala, slijedi Elvis Mujić iz Banovića s dva penala.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Alpasinacxx
Hehe, Sarajevu sviran penal na 0:2 protiv Mladosti, čisto za statistike. Dajte nam statistike koje ekipe su najviše zakinute, tj. da je penal postoji a nije dosuđen.
13 2
hRASNICArULES
NFSBIH je kriminalna organizacija u kojoj sjede bivši igraci ili uposlenici FK Sarajevo od Begica, Dzemidzica, Pilava, Hodzica, Prolica, Calija, Delica do drugih a jedine dvije ekipe nad kojim sudije najviše griješe jesu upravo Sarajevo i Borac
7 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi