Čudno neko kolo: Neodigran susret, prva pobjeda Zvijezde 09 i nikad lošiji gosti

Domaćini dominirali

Čudno neko kolo: Neodigran susret, prva pobjeda Zvijezde 09 i nikad lošiji gosti

S. Bošković

Proteklog vikenda odigrano je 15. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Osim po neodigranom meču na Grbavici, ovo kolo pamtit ćemo i po lošoj igri gostujućih ekipa koje su osvojile samo bod, što je zapravo i najslabiji učinak gostujućih ekipa u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Naime, na pet kompletiranih susreta gosti su uspjeli da uzmu svega jedan bod. Zaslužna za to bila je Sloboda, koja je u Mostaru, protiv Veleža odigrala 2:2.

Na ostalim mečevima domaći su došli do pobjede, unatoč tome što se negdje to nije očekivalo.

Najveće iznenađenje priredila je Zvijezda 09 koja je savladala Zrinjski rezultatom 2:0 i tako došla do prve pobjede u sezoni.

Pored toga, i aktualni šampion naše zemlje FK Sarajevo je došao do uvjerljive pobjede nad ekipom Širokog Brijega, rezultatom 3:0: Domaću pobjedu i nastavak dobre forme ostvario je i Borac protiv Radnika (2:0), a na stadionu Tušanj je Tuzla City savladala Mladost iz Doboja kod Kaknja minimalnim rezultatom.

Vrijedi napomenuti da će odgođeni susret između Željezničara i Čelika najvjerovatnije biti registriran rezultatom 3:0 u korist tima s Grbavice. 

U proteklih 15. kola bilo je i onih gdje je dominacija pripala gostima. Kao najbolja dva izdvajaju se četvrto i 11. kolo, gdje su se gostujuće ekipe kući vraćale s po 11 osvojenih bodova.

U četvrtom kolu aktualne sezone vidjeli smo tri gostujuće pobjede, dva remija i jednu pobjedu gostiju. Zanimljivo, upravo su tadašnji gosti, bili domaćini nedavno završnog posljednjeg kola.

Široki Brijeg i Sarajevo, te Sloboda i Velež su odigrali "nule", dok su pobjede upisali Borac, Željezničar i Tuzla City, a čast domaćina je tad odbranio Zrinjski koji je s 3:0 savladao Zvijezdu 09.

Također, u 11. kolu gosti su osvojili 11 bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac je u tom kolu savladao Velež rezultatom 3:1, dok su ostale gostujuće ekipe mogle biti zadovoljne svojim rezultatima. Sarajevo je bilo bolje od Mladosti rezultatom 0:3, dok je Široki Brijeg s 3:1 savladao Zrinjski, a Radnik iz Bijeljine je savladao Zvijezdu 09 s 4:1. Dva remija su odigrana u Zenici i Tuzli. Na Bilinom polju Čelik i Sloboda su odigrali bez postignutih golova, dok je susret na Tušnju između Tuzla Cityja i Željezničara završen rezultatom 2:2.

Prosječno gledajući, gostujuće ekipe u svakom kolu osvajaju po 5,13 bodova, te kola poput 15., ali i 4. i 11. predstavljaju svojevrsni presedan s obzirom na to odskaču od ustaljenog prosjeka.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi