Veliki povratak Ukrajinaca

Trener Shakhtara nakon utakmice na Maksimiru: Uspjeli smo napraviti nemoguće

Dinamo je večeras na Maksimiru do sudijske nadoknade vremena vodio sa 3:1 protiv Shakhtara u meču 4. kola Grupe C Lige prvaka.

Modre bi pobjeda dovela na korak do sna - plasmana u nokaut fazu Lige prvaka. Međutim, Dinamo je uspio prokockati veliki trijumf.

Prvo je u trećoj minuti nadoknade Moraes smanjio na 3:2, da bi potom Shakhtar dobio penal zbog faula nad svojim golmanom koji je stigao u protivnički kazneni prostor u očajničkom pokušaju da pomogne svom timu da izbjegne poraz. Penal je u 3:3 prevorio rezerviste Tete - u osmoj minuti sudijske nadoknade.

Sada Dinamo više nema sve u svojim rukama kada je plasman u nokaut fazu LP u pitanju već zavisi i od rezultata Shakhtara u posljednja dva gola grupne faze.

Na press konferenciji nakon utakmice kratko se okupljenim novinarima kratko obratio i trener Shakhtara Luis Castro.

"Svima želim dobru večer. Nismo se imali čime pohvaliti po ulasku u utakmicu, ali imali smo inicijativu. Mi smo samo napadali, a Dinamo je onda iskoristio priliku i poravnao rezultat. Bilo nas je strah da se ne pogubimo u drugom dijelu. Gubili smo 3:1, a onda smo napravili dobre izmjene i uspjeli napraviti nemoguće. Pokazali smo ono što ljude privlači fudbalu", rekao je Castro.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dotakao se Castro i trenutka kada je dosuđen penal za njegov tim.

"Kad je donesena odluka nastupio je VAR. Momci su odlučili ko će pucati, a ja sam se prvi puta u karijeri našao u situaciji da ne mogu gledati izvođenje penala", istakao je trener Shakhtara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti