Modri propustili historijsku šansu: Šta treba Dinamu da prođe dalje?

Ostali bez pobjede protiv Shakhtara

Modri propustili historijsku šansu: Šta treba Dinamu da prođe dalje?

E. Čaušević

Dinamo je večeras na svom terenu protiv Shakhtara do 93. minuti vodio sa 3:1, ali su gosti uspjeli da postignu dva gola i dođu do remija.

Modri su bili pred velikom pobjedom i niko nije mogao da vjeruje da na kraju nisu osvojili tri boda. Dinamo bi s ta tri boda bio na korak od osmine finala što bi bio historijski uspjeh za ovaj klub.

Međutim, ovim remijem Dinamo i Shkakhtar imaju po pet bodova i put hrvatskog prvaka ka osmini finala je sada itekako teži. U posljednja dva kola Dinamo gostuje kod Atalante i dočekuje Manchester City, dok Shakhtar gostuje Cityju, a dočekuje Atalantu.

Budući da je meč u Ukrajini završen rezultatom 2:2 sada Shakhtar ima bolji međusobni odnos što će im itekako značiti ako na kraju budu imali isto bodova kao i Dinamo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dinamo sada mora ići na pobjedu u obje utakmice i nadati se nekom kiksu Shakhtara. No, ukrajinski klub diktira sada stvari. U slučaju da Shakhtar upiše obje pobjede onda je tu situacija jasna. Sigurno da nas u preostala dva kola očekuje dosta drame u ovoj grupi i bit će zanimljivo vidjeti šta će se desiti na kraju.

Također, utjeha Dinamu mogao bi biti i plasman u nokaut fazu Evropske lige ukoliko na kraju završe na trećem mjestu. No, sigurno da je mnogo kalkulacija u igri i nažalost Dinamo više nema sve u svojim rukama, te ovisi od rezultata Shakhtara.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Treba im kurcina usta hahaah
1 1
K79
hoće to balkanske klubove kad igraju ove #historijske# utakmice !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi