Foto: EPA

Loše vijesti za Pepa

Manchester City oslabljen u derbiju?

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola našao se u problemima pred derbi s Liverpoolom.

Građani će na svom Etihadu ugostiti Liverpool u nedjelju. Eventualnim trijumfom bi Guardiolin tim smanjio zaostatak u odnosu na Redse, no otežavajuću okolnost po njih trenutno stvara povreda koju je zadobio golman Ederson.

Brazilac se požalio na bolove u sinoćnjem meču protiv Atalante, a hoće li propustiti derbi bit će poznato nakon što bude podvrgnut detaljnim medicinskim pregledima.

"Ederson je osjetio da ga mišić zateže u finišu poluvremena. Nije se osjećao dobro, a kako ne bismo rizikovali, zamijenili smo ga. I dalje ne mogu da tvrdim da će igrati protiv Liverpoola", rekao je Guardiola.

U slučaju da Ederson ne bude spreman, njega će na golu protiv Liverpoola zamijeniti Claudio Bravo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.