Foto: Screenshot

Na nosilima iznesen sa travnjaka Molineuxa

Horor scene: Zvijezda Wolvesa nokautirala Kenana Bajrića, pomoć mu se ukazivala 11 minuta

Engleski Wolverhampton je sinoć praktički osigurao plasman u nokaut fazu Lige Evrope i to pobjedom nad Slovanom iz Bratislave.

Wolvesi su slavili minimalan trijumf na svom Molineuxu u četvrtom kolu Grupe K, zahvaljujući golu Raul Jimeneza iz druge minute sudijske nadoknade.

Međutim, u 80. minuti je Jimenez učestvovao u incidentu zbog kojeg je susret na Molineuxu produžen čak 12 minuta.

Naime, zvijezda Wolvesa je pokušala škaricama uputiti udarac ka golu Slovana, ali je nogom u glavu udario gostujućeg fudbalera Kenana Bajrića.

Bajrić je bez svijesti pao na travnjak, a pomoć mu se potom ukazivala čitavih 11 minuta prije nego što je na nosilima, sa "kragnom" za vrat, iznesen sa terena i zamijenjen.

Nakon utakmice je trener Slovana poručio da je Bajrićeva povreda poprilično ozbiljna, a za sada je poznato samo da je zadobio potres mozga.

Jimenez se nakon postizanja gola izvinio Bajriću simboličnim gestom toko proslave istog.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Dobre su vijesti da je budan, za sve moje i njegove saigrače. Jako mi je žao, nisam imao nikakvu namjeru povrijediti ga i nadam se da će se brzo oporaviti. Vidjeti ga bez svijesti je bilo jako teško za nas", izjavio je nakon utakmice Meksikanac.

Inače, 24-godišnji Kenan Bajrić je rođen u Ljubljani, dok su njegovi roditelji iz Cazina. Seniorsku karijeru je počeo u Olimpiji, a član Slovana je od januara 2018. godine. Svojevremeno je bio član mlade reprezentacije Slovenije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.