Rangers srušio Porto na Ibroxu!

Liga Evrope, 4. kolo grupne faze

Rangers srušio Porto na Ibroxu!

Večeras je na Ibroxu Rangers ugostio Porto u meču 4. kola Grupe G Lige Evrope i upisao veliku pobjedu rezultatom 2:0.

Tvrdo se igralo u prvom poluvremenu Rangersa i Porta, nisu viđeni golovi, a ni veliki broj izglednih situacija za gol.

U drugom poluvremenu, međutim, Rangers stiže do dva gola i velike pobjede.

Prije golova prijetili su domaći u 61. minuti preko Kenta, ali je golman Porta sjajno intervenisao. Ipak, osam minuta kasnije nije mogao ništa. Jack je uposlio Morelosa, a "nestašni" golgeter Rangersa pogodio donji desni ugao gola Porta za 1:0.

Samo četiri minute kasnije Rangers stiže do novog gola i potvrđuje pobjedu. Morelos je ovaj put bio asistent, dok je strijelac bio Davis.

U drugom meču odigranom u okviru Grupe G, Feyenoord i Young Boys su podijelili bodove u Rotterdamu.

Poveli su domaći u 18. minuti sa bijele tačke, preko Berghuisa, da bi Young Boysu izjednačenje donio Spielmann u 71. minuti. Na kraju je utakmica i završena rezultatom 1:1.

Nakon četiri odigrana kola u Grupi G stanje na tabeli je sljedeće: Young Boys je prvi sa sedam bodova, a sedam bodova ima i Rangers na drugom mjestu; Feyenoord je treći sa četiri boda, istim brojem bodova kao i Porto na četvrtom mjestu.

Odigrani su večeras i mečevi 4. kola Grupe K.

Wolverhampton je na svom terenu uspio slaviti minimalan trijumf nad Slovanom iz Bratislave i to zahvaljujući golu Jimeneza u samom finišu utakmice (92').

Treba dodati da se na ovom meču igralo čak 12 minuta nadoknade vremena zbog dužeg ukazivanja pomoći gostujućem fudbaleru Kenanu Bajriću.

U drugom meču ove grupe Braga je sa 3:1 savladala Bešiktaš.

Paulinho je doveo Bragu u vodstvo u 15. minuti, da bi Boyd donio poravnanje gostima u 29. Paulinhno je u 37. minuti postigao novi gol za 2:1, da bi u samom finišu prvog dijela Bešiktaš ostao sa desetoricom nakon direktnog, možda i prestrogog, crvenog kartona za Lensa.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Pobjedu su domaći potvrdili u 81. minuti susreta. Ovaj put je strijelac bio Eduardo.

Braga je sada prva u grupi K sa 10 bodova, Wolvesi su drugi sa devet, Slovan na trećoj poziciji ima četiri, dok je Bešiktaš i dalje bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi