Navijači engleskog kluba upozoreni: Bez obilježja i skakanja na stadionu

Wolvesi su uspjeli pronaći "rupu u zakonu"

Navijači engleskog kluba upozoreni: Bez obilježja i skakanja na stadionu

Večeras se u Bratislavi igra meč 3. kola Grupe K Lige Evrope između Slovana i engleskog Wolverhamptona.

Navijači Wolverhamptona su od strane kluba upozoreni da večeras neće moći nositi boje svog tima niti skakati na tribini. Razlog je jednostavan, svi navijači Wolvesa na večerašnju utakmicu idu kao "partneri kluba".

Naime, Wolverhampton je svojim najvjernijim navijačima dao 200 ulaznica namijenjenih za sponzore i poslovne partnere jer je utakmica zatvorena za "obične" navijače.

Ipak, vjeruje sa da će na stadionu Slovana večeras biti oko 21.000 gledalaca, ali će to većinom biti djeca do 14 godina starosti.

UEFA je kaznila Slovan zbog rasističkih ispada na stadionu u Bratislavi. Tako je UEFA još u augustu ove godine izrekla sankciju Slovanu prema kojem ovaj klub dvije naredne domaće utakmice u evropskim takmičenjima mora odigrati "iza zatvorenih vrata", a sve zbog rasističkih ispada navijača slovačkog kluba u meču play-offa Lige Evrope sa PAOK-om.

Još uvijek nije poznato da li će dio predviđen za gostujuće navijače biti potpuno zatvoren ili će i u njemu biti smještena djeca.

Navijači Wolverhamptona će morati na glavnu tribinu, na mjesta predviđena za vlasnike "biznis" ulaznica - smještena otpirlike paralelno sa centrom terena.

"Ako smo dobro razmumjeli, na stadionu će biti grupe djece iz čitave Slovačke, ali i nele iz Češke", izjavio je za britanske medije Peter Abbot, navijač Wolvesa koji je već doputovao u Bratislavu i koji tvrdi da je u protekle 44 godine propustio samo dvije utakmice svog kluba.

"Biće to zanimljivo iskustvo. Zaista ne znam šta da očekujem. Mislim da loža na stadionu Slovana neće biti poput one na Molineuxu... Rekli su nam da ne nosimo boje kluba, to ćemo morati poštovati... Šteta je što navijači Wolvesa neće moći normalno kupiti karte, ništa nismo skrivili.", dodao je Abbot.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Inače, član 73 UEFA-ine reugulative koji se primjenjuje na večerašnji meč u Bratislavi nalaže da utakmici mogu prisustvovati djeca, uz pratnju, iz lokalnih škola i fudbalskih akademija - starosti do 14 godina.

Wolverhapton se, međutim, potrudio da barem oni najvjerniji navijači mogu uživo gledati večerašnji meč (18:55h).

Top Komentari

pitaristok
djeca iz cijele Slovacke... "ali i NELE iz Ceske" hahahahahahahahahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi