Gabonac na meti najvećih španskih rivala

Sprema se novi "transfer rat" Reala i Barcelone?

Iz različitih izvora u Španiji su stigle priče da Barcelona i Real Madrid razmatraju opciju dovođenja napadača Arsenala Pierre-Emericka Aubameyanga u svoje redove.

Prvo je potrebno naglasiti da ugovor brzonogog Gabonca sa Arsenalom važi do 2021. godine, a da je on, navodno, već nekoliko puta odbio produženje istog.

Španski El Desmarque tvrdi da su Topnici poručili Aubameyangu da su spremni uzeti u obzir sve ponude koje pristignu, ukoliko on želi napustiti klub, a sve zbog situacije sa njegovim ugovorom.

El Desmarque tvrdi da je jedan od zainteresovanih klubova Real Madrid, te da su Kraljevi spremni izdvojiti i više od 70 miliona eura za Aubameyangov transfer.

Sa druge strane, tokom TV emsijie El Chiringuito su se mogle čuti tvrdnje da je i Barcelona zainteresovana za nekadašnjeg špica Borussije Dortmund.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno u Barci i Aubameyanga vide kao potencijalnu zamjenu za Luisa Suareza koji će u januaru proslaviti svoj 33. rođendan.

Inače, Aubameyang je u Arsenal stigao u januaru 2018. godine iz Borussije Dortmund za blizu 65 miliona eura. Od tada je upisao 78 nastupa za Topnike u svim takmičenjima i postigao 50 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.