Emery smatra da je ponašanje njegovih igrača danas bilo dobro

Trener Arsenala ponovo poziva na strpljenje

Emery nakon poraza: Napravili smo korak unaprijed u odbrani

S. Pašalić

Arsenal je danas donio novo razočarenje svojim navijačima.

Topnici su u meču 12. kola poraženi na gostovanju kod Leicestera sa 2:0 i tako produžili svoj niz bez pobjede na četiri meča.

Leicester je bio bolji tim skoro u svim segmentima i na kraju je golovima Vardyja i Maddisona stigao do četvrte pobjede zaredom, a Arsenal je produžio svoju agoniju.

Unai Emery je nakon meča dao svoj komentar i ipak pronašao i neke dobre stvari u igri svog tima, te pozvao na strpljenje.

"Možemo biti razočarani, ali kada je riječ o ponašanju igrača, odradili su sve što je bilo planirano", rekao je Emery pa nastavio:

"U drugom poluvremenu stvorili smo neke šanse, a kada su oni postigli gol, izgubili smo tu priliku."

"Ako kod kuće možemo igrati snažno, znam da možemo igrati i kad igramo u gostima.

"Nismo izgubili kod kuće, ali danas smo izgubili ovdje jer je Leicester kod kuće i ovdje se osjećaju snažno."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Razgovaram s klubom kako bi ostao jak i oporavio se. Imamo i mladih igrača koji odrastaju s nama.

"Znam da dobijamo kritike, ali i prije sam to imao i oporavio sam se. Prihvatam sve kritike. Normalno je. Danas smo učinili korak naprijed u odbrani.", rekao je pored ostalog Emery.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.