Topnici gube dah: Novi poraz Arsenala, Emery na izlaznim vratima

Leicester siguran protiv Arsenala

Topnici gube dah: Novi poraz Arsenala, Emery na izlaznim vratima

E. Škorić
Teme:

Arsenal više od mjesec dana u Premier ligi nije ostvario pobjedu.

Iako je tek 12. kolo engleske Premier lige, Arsenal kao da posustaje u borbi za prve četiri pozicije i plasman u Ligi prvaka.

Dva poraza i dva neriješena ishoda u posljednja četiri meča uveliko su Topnike potisnuli ispod cilja, pa je čak i jedan, uz dužno poštovanje, Sheffield United ispred izabranika Unaija Emeryja.

Upravo je Sheffield pobjedom nad Arsenalom (1:0) 21. oktobra otpočeo tu lošu seriju Topnika, koji su potom osvojili po bod protiv Palacea i Wolverhamptona, a danas je uslijedio i novi, treći poraz u prvenstvu.

Jamie Vardy je u 68. minuti nakon lijepe akcije zabio za 1:0, a potpuno slavlje na King Poweru stiglo je u 75. minuti kada je Maddison šutirao i pogodio za 2:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal nije smogao snage da se vrati, ali po svemu viđenom, gosti nisu ni zaslužili više od poraza u današnjem meču.

Sve su prilike da će Unai Emery uskoro postati bivši, budući da njegove metode i njegov trenreski kvalitet ne donose Arsenalu željene rezultate, a vremena je sve manje, sezona odmiče i potreban je neko ko će razdrmati ekipu Arsenala i vratiti joj pobjednički mentalitet.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Arsenal je postao obicna kanta za nabijanje , iako je Leicester ove godine hit u Premier ligi
5 1
Mirso12123
Zasluženo nema šta, upravu je bio gazija: "Genetski luzeri"
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi