Messi i Ronaldo imaju po 34 hat-tricka u La Ligi

Argentinac je stigao do novog hat-tricka u La Ligi

Ronaldo više nije sam na vrhu: Messi izjednačio rekord Portugalca

S. Pašalić

Lionel Messi je večeras briljirao u pobjedi Barcelone.

Katalonci su na Camp Nou slavili sa 4:1, a tri gola su bili djelo Messija koji je tako po ko zna koji put pokazao koliko znači ovom timu Barcelone.

Messi je prvi gol postigao iz penala u 23. minuti iz penala, a nakon toga je drugi gol stigao u sudijskoj nadoknadi kada je Argentinac majstorski pogodio iz slobodnog udarca.

Već početkom nastavka Messi je ponovo fenomenalno pogodio iz slobodnog udarca i tako stigao do hat-tricka, a time se izjednačio sa Cristianom Ronaldom u La Ligi i sada oba igrača imaju po 34 hat-tricka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S obzirom da je Portugalac prošlog ljeta otišao u Juventus, realno je očekivati da će Messi stići do bar još jednog hat-tricka i tako se izdvojiti na vrhu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.