Barcelona slavila protiv Celte, noć za pamćenje maestralnog Lionela Messija
Messi je protiv Celte postigao hat-trick

Argentinac je večeras briljirao

Barcelona slavila protiv Celte, noć za pamćenje maestralnog Lionela Messija

S. Pašalić, foto: EPA

Barcelona je Camp Nou ugostila Celtu u meču 13. kola La Lige i slavila sa 4:1.

Katalonci su u prošlom kolu iznenađujuće poraženi od Leganesea u gostima sa 3:1, pa su protiv gostiju iz Viga željeli da se vrate starim navikama i upišu pobjedu.

Gosti su se dobro držali na početku, ali Barcelona u 23. minuti ipak stiže do vodstva kada je dosuđen penal, a Lionel Messi je bio siguran za 1:0.

Celta je ipak pred kraj poluvremena stigla do izjednačenja kada je Olaza sjajno pogodio iz slobodnog udarca.

Činilo se da će se na odmor otići sa rezultatom 1:1, a onda je u sudijskoj nadoknadi dosuđen slobodan udarac, a Messi je fenomenalno pogodio za 2:1.

Na samom početku drugog poluvremena, u 48. minuti uslijedila je nova majstorija Lionela Messija koji je ponovo pogodio iz slobodnog udarca za 3:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je i nakon toga prijetila i imala nekoliko odličnih prilika, ali se rezultat nije mijenjao sve do 85. minuti kada je Busquets povisio na 4:1 što je bio i konačni rezultat.

Sada Barcelona i Real imaju po 25 bodova i zauzimaju prve dvije pozicije na tabeli.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nany
MESSIIIIII !!!
5 0
Konj konjski
Ja sam navijac barcelone ali ovo kako igraju je sramota.Zanimljivije je gledati prvu ligu federacije nego njih.Da nema mesija ne bi niko ni gledao
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije