Lenglet je vrlo odgovoran u trošenju novca

"U restoranu ne gledam da li nešto košta 40 ili 100 eura, no kupovati Ferrarija je van svake pameti"

Endin Čaušević

Francuski defanzivac Clement Lenglet ustalio se u prvu postavu Barcelone nakon što je na ljeto 2018. godine stigao iz Seville.

Barcelona je ovog 24-godišnjeg defanzivca platila oko 36 miliona eura i ispostavilo se da je to bio veoma dobar potez jer se Lenglet ustalio u početnoj postavi ovog tima. On je za kratko vrijeme uspio da dođe do velikog kluba poput Barcelone, ali je čvrsto ostao nogama na zemlji.

Lenglet je ponikao u dresu francuskog Nancyja, a za prvi tim je debitovao 2014. godine kada je imao svega 19 godina. Početkom 2017. godine prešao je u Sevillu za 2.5 miliona eura, a samo godinu dana kasnije kupila ga je Barca za 36 miliona.

Dolaskom u Barcelonu sigurno da je njegova plata postala mnogo veća nego što je bila u Sevilli, ali Lenglet ne želi da se toliko izdvaja i troši novac na "gluposti".

"Nisam promijenio svoj stil života. Nisam bio zvijezda u Nancyju i još uvijek se ne osjećam tako. Uvijek sam radio vrijedno i zbog toga sam uspio da ostvarim sve ovo. Morate se dati u ono što radite 100% jer samo tada stižu rezultati", rekao je Lenglet i nastavio.

"Živim u Barceloni i normalno je da svoje prijatelje ne viđam tako često. Život fudbalera i općenito sportiste je balon gdje je luksuz na dohvat ruke i može da vas zaslijepi. Ja sam jasan oko novca i veoma odgovoran u tome. Naravno da dobro živim od svoje zarade i sebi mogu omogućiti neke stvari da uopšte ne gledam cijenu".

"Kada odem u restoran ne brinem da li je neko jelo 40 ili 100 eura. Ali, morate imati granice u svemu. Vidim da skoro svaki igrač kupi Ferrarija. To je lijepo, ali za mene je to samo auto i ne privlači me toliko da potrošim ogroman novac na to jer mi je to van svake pameti".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Lenglet se na kraju razgovora za katalonski Sport dotakao i odnosa s Lionelom Messijem.

"On je sjajan prijatelj i odličan vođa u svlačionici. Ponaša se tako jednostavno da vas nekako tjera da ga volite. On je sjajan čovjek i odličan fudbaler", zaključio je defanzivac Barcelone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.